Onze thuishaven op Curaçao

06-06-2024

Op slechts 9 uur vliegen ligt een stukje Nederland dat wordt gekenmerkt door tropische temperaturen, zonovergoten stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee het hele jaar door. Welkom op jouw singlereis op Curaçao, jouw eigen paradijs! Dit tropische eiland staat bekend om het heerlijke klimaat, de perfecte duikmogelijkheden, prachtige stranden en nog veel meer! Zodra je in het hotel bent ingecheckt, kun je met ons mee gaan naar Mambo Beach. Hier kun je de rest van de dag heerlijk ontspannen na je vlucht.

Ons verblijf

Voor onze singlereizen zoeken we altijd met grote zorg onze accommodaties uit. Tijdens deze reis verblijf je in het 4-sterren Chogogo Dive & Beach Resort op basis van logies en ontbijt. Het resort is opgericht in 1997 als het eerste Caribische resort in het Jan Thiel gebied en nog steeds de accommodatie met hoog niveau van gastvrijheid. Het resort bevindt zich vlakbij het strand en heeft meerdere prachtige zwembaden en hot tubs.

Restaurant en bar Salú

Salú hoort ook bij het resort en serveert ontbijt, lunch, diner en verfrissende drankjes. Het restaurant staat centraal voor casual culinair genieten en heeft een heerlijke selectie aan wijnen van verfijnde wijnhuizen, exotische cocktails en ambachtelijk bier.

Duurzaamheid

Chogogo zet zich in voor duurzaamheid en het minimaliseren van de druk op het milieu van ons eiland. Zij werken op een systeem dat zoet water op een eco-vriendelijke manier gebruikt en energieverspilling voorkomt met energiebesparende lampen en apparatuur. Sinds 2014 zijn ze daarom ook trotse eigenaars van de “Travelife Gold Award”. Het is hun missie om recht te doen aan de omgeving en de gemeenschap. Het duurzame resort steunt ook lokale organisaties die als doel hebben de lokale ecologische omgeving te verbeteren en het welzijn van de lokale wilde dieren te waarborgen.

Chogogo's eigen duikcentrum

Chogogo Resort biedt naast de vele faciliteiten ook de mogelijkheid om te duiken bij het eigen duikcentrum. Je ontdekt onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs de schitterende onderwaterwereld van Curaçao. Geniet vooral van het aangename, helderblauwe water, de verschillende vissoorten en het kleurrijke koraal.

Onze accommodatie's op Chogogo

Voor onze singlereis maken wij gebruik van de 4-sterren bungalows en studio's inclusief gratis Wifi die wij reserveren in een gezellig groepje bij elkaar. Elke slaapkamer heeft een en suite badkamer en biedt uitzicht op de weelderige groene tuinen of de adembenemende Caribische Zee. Een paradijselijke omgeving om in weg te dromen.

Bungalows
Elk met een ruime gedeelde woonkamer met een zithoek, eettafel, televisie, kluis en een open keuken met een grote keramische kookplaat, koelkast, Nespresso koffiezetapparaat, broodrooster en vaatwasser. De twee slaapkamers zijn voorzien van airconditioning en bieden elk plaats aan een of twee gasten. De twee goed ingerichte en suite badkamers en een groot buitenterras maken de lijst van voorzieningen compleet.

Studio's
Een ruim gecombineerde woon- en slaapkamer. De ruimte beschikt over een tweepersoonsbed, een kitchenette met keramische kookplaat, koelkast, Nespresso-apparaat, eettafel met stoelen, televisie, airconditioning en eigen badkamer.

Je kunt kiezen tussen een kamer op indeling in een bungalow, een kamer voor alleengebruik met eigen badkamer in de gedeelde bungalow of voor een eigen privé studio. Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand, eventueel naar keuze, van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht op een kamer.

De omgeving

De Jan Thiel baai is vooral bekend van leuke beachclubs zoals Zanzibar en Papagayo: gezellige happy hours waar heel Curaçao op afkomt, optredens van lokale bands, relaxte loungebedden, heerlijk eten, verschillende watersportmogelijkheden (o.a. duikschool) en nog veel meer!

Willemstad

Op slechts 9 km afstand van ons hotel vind je het mooie Willemstad. Willemstad op Curaçao is een must-visit vanwege de historische architectuur met kleurrijke gebouwen en de unieke Pontjesbrug die het een charmante sfeer geeft. Daarnaast biedt het een schat aan culturele ervaringen, van musea tot levendige markten, die de rijke geschiedenis en diversiteit van het eiland belichten.

Bekijk onze singlereis naar Curaçao!